Matkalla...

14. helmi, 2021

Psalmi 91

7. helmi, 2021

KUOLLA ITSELLEEN   -tuntemattoman kirjoittajan ajatuksia;

Kun sinut unohdetaan, laiminlyödään tai tarkoituksella pannaan sivuun, kun olet häväisty ja ylenkatsottu, mutta se ei sinua ärsytä eikä loukkaa, vaan sydämesi iloitsee, koska olet katsottu arvolliseksi kärsimään Kristuksen tähden: tämä on kuolemista itselleen.

Kun sinun hyvyytesi käännetään pahuudeksi ja toiveesi eivät toteudu, kun neuvosi ovat tyhjänveroiset ja mielipiteillesi nauretaan, mutta sinä et salli vihasi nousta etkä edes puolustaudu, vaan kohtaat kärsivällisyydellä ja rakastavalla hiljaisuudella - tämä on kuolemista itselleen.

Kun sinä rakkaudella ja kärsivällisesti kohtaat kaiken epäjärjestyksen ja mielivallan, kaiken röyhkeyden ja vaivaamisen, kun seisot vastakkain hävityksen, mielettömyyden, kohtuuttomuuden ja hengellisen tunteettomuuden kanssa ja kestät kuten Jeesus kesti - tämä on kuolemista itselleen.

Kun olet tyytyväinen kaikenlaiseen ruokaan, tarjouksiin, ilmastoon ja vaatteisiin sekä sopeudut kaikenlaiseen ympäristöön ja olet valmis kaikenlaisiin muutoksiin, kun Jumala niin tahtoo - tämä on kuolemista itselleen.

Kun keskusteluissa et koskaan välitä viitata itseesi etkä muistella onnistuneita puheenvuorojasi, et kiihkeästi etsi kiitosta, kun opit olemaan tuntematon - tämä on kuolemista itselleen.

Kun näet veljesi menestyvän ja hänen tarpeittensa täyttyvän ja voit rehellisesti hengessäsi iloita hänen kanssaan tuntematta kateutta tai kyselemättä Jumalalta, vaikka omat tarpeesi ovat paljon suuremmat ja tilanne näyttää toivottomalta - tämä on kuolemista itselleen.

Kun voit vastaanottaa neuvoja ja moitteita itseäsi alempiarvoiselta ja voit nöyrästi alistua sisäisesti ja ulkonaisesti antamatta vastustuksen ja mielipahan nousta sydämestäsi - tämä on kuolemista itselleen.

29. loka, 2020

 "Mutta jos muutamat oksista ovat taitetut pois ja sinä, joka olet metsäöljypuu, olet oksastettu oikeiden oksien joukkoon ja olet päässyt niiden kanssa osalliseksi öljypuun mehevästä juuresta,
 niin älä ylpeile oksien rinnalla; mutta jos ylpeilet, niin et sinä kuitenkaan kannata juurta, vaan juuri kannattaa sinua. Sinä kaiketi sanonet: "Ne oksat taitettiin pois, että minut oksastettaisiin."
 Oikein; epäuskonsa tähden ne taitettiin pois, mutta sinä pysyt uskosi kautta. Älä ole ylpeä, vaan pelkää."

26. syys, 2020
13. kesä, 2020

 

Älä tuu lääppiin iholle,

joka ei oo sinun

Älä jaksa muistaa vanhaa,

ne muistot on haikuja pirun

Vaatii rohkeutta päästää irti pelosta,

joka hiipii mieleesi,

ollessasi yksinäsi

Huuda Jumalaa!

Hän auttaa ja heikkoja armahtaa.